DSC_7266     DSC_7283-small

Mitä on osteopatia?

Tämä ainutlaatuinen hoitofilosofia ja -menetelmä kehitettiin 1800-luvulla Yhdysvalloissa. Osteopatia on manuaalinen eli käsillä tehtävä hoitomuoto, joka perustuu huikeaan anatomian tuntemukseen ja jossa huomioidaan ihminen psykofyysissosiaalisena kokonaisuutena. Hoito tähtää kehon tasapainoon ja luonnolliseen vaivattomaan liikkuvuuteen.

Ihmiskehon rakenne muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden. Muutokset kehon rakenteiden toiminnassa häiritsevät muun muassa kehon hermoviestintää, verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja immuniteettia. Tällä tavoin muutokset, kuten vammat, altistavat kehon sairauksille. Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti, koko kehon toiminta häiriintyy. Osteopaatin tavoitteena on normalisoida kehon rakenteen ja toiminnan yhteys. Siten kehon omat paranemismekanismit voimistuvat.

Osteopatialla hoidetaan kaikenikäisiä ihmisiä ja kaikenlaisia vaivoja. Hoidosta hyödyt, jos sinulla on esimerkiksi

  • jokin akuutti tai krooninen kiputila
  • urheiluvamma
  • tulehdustila elimistössä
  • selkäkipua ja niskavaivoja
  • stressiä
  • ryhtihäiriö
  • raskausajan ongelmia, kuten alaselän kipua

Osteopatialla ei hoideta ainoastaan vaivan oiretta, vaan hoidossa yritetään selvittää oireita aiheuttava perimmäinen syy.

Vankan koulutuksen saanut osteopaatti on turvallinen ja tehokas hoitoalan ammattilainen, joka toimii yhteistyössä muiden terveydenhuoltoalan ammattihenkilöiden kanssa. Hyvä osteopaatti tietää esimerkiksi, milloin kannattaa kääntyä lääkärin puoleen sairauksien ja muiden riskitekijöiden poissulkemiseksi osteopaattisen hoidon ohessa.

Osteopaattiset tekniikat eivät ole sikäli ainutlaatuisia, että joitakin samoja tekniikoita käytetään muissakin manuaalisissa hoitomuodoissa. Osteopatiassa tärkeää onkin tietää mitä, miksi ja milloin hoidetaan, jotta keho voi toimia optimaalisesti.

Varaa aika osteopatiahoitoon tästä!