Raskausajan osteopatia

Raskausaikana kehosi on suurten fyysisten, psyykkisten ja hormonaalisten mullistusten äärellä. Hormonien vaikutuksesta kudokset pehmenevät. Kasvava vatsa aiheuttaa painopisteen muuttumisen ja tuo siten uudenlaista rasitusta selkärangalle. Vatsa myös vie nestekierrolta tilaa muun muassa lantiosta aiheuttaen näin turvostusta.

Joskus muutokset aiheuttavat kipua esimerkiksi niska- ja hartiaseudulle, alaselkään, lantioon tai iskias-hermon alueille. Näitä vaivoja voidaan tehokkaasti hoitaa osteopatialla.

Raskausaikana on syytä välttää turhaa lääkkeiden käyttöä ja siksikin osteopaattinen hoito on parasta mahdollista hoitoa niin sinulle kuin vauvallesi vatsassa. Hyvinvoivan äidin kohdussa lapsi kasvaa ja kehittyy parhaiten.

Synnytys on voimakas kokemus sekä sinulle että vauvalle. Raskausajan hoidolla voidaan purkaa kehosi vanhoja jännitteitä ja siten valmistella sinua tulevaan synnytykseen. Osteopatialla voidaan myös auttaa lantiotasi valmistautumaan synnytykseen ja siten helpottaa kokemusta sinulle ja syntyvälle vauvallesi.

Osteopaattinen hoito auttaa myös palautumistasi synnytyksestä ja sillä voidaan helpottaa kantamisen, synnytyksen ja imettämisen mukanaan tuomia hartia- ja selkävaivoja.

Raskausajan osteopaattinen hoito suunnitellaan yksilöllisesti ja kehoasi kuunnellen. Hoidossa otetaan huomioon raskauden eri vaiheet ja niiden erityispiirteet, jotta hoito on tehokasta ja turvallista.

Tervetuloa hoitoon! Pääset ajanvaraukseen täältä.