DSC_7140

Osteopatiaa lapsille

Lapset ovat eloisia ja vasta opettelevat liikkumaan, joten he muksahtelevat ja törmäilevät jatkuvasti. Myös syntymä on kova rasitus lapsen pehmeälle keholle. Nämä kaikki tilanteet aiheuttavat virheasentoja ja painetta muun muassa lapsen kalloon ja selkärankaan. Koska ihmiskeho on viisas, osaa se usein mukautua vaivoihin. Vuosien myötä virheasentojen vaikutus kuitenkin kumuloituu. Lasten osteopatialla hoidetaan näitä virheasentoja ja parasta onkin, jos osteopaattinen tarkastus otetaan osaksi lapsen säännöllistä terveydenhuoltoa. Näin lapsen keho pääsee virheasennoista eroon tasaisin väliajoin, jolloin myös pidempikantoiset vaikutukset vähenevät ja lapsen yleinen hyvinvointi on optimaalinen. Koska ongelmat saadaan tällöin hoidettua nopeasti, voi lapsen keho käyttää kaiken energiansa kasvuun ja kehittymiseen.

Osteopaattisella hoidolla on hyötyä muuan muassa syömisongelmien, astman, univaikeuksien, hengitysvaikeuksien, koliikin, yliaktiivisuuden, yökastelun ja ärtyneisyyden kaltaisissa tilanteissa.

Osteopaatti korjaa lapsen kehon virheasentoja hellällä ja turvallisella hoidolla. Usein lasten osteopatia on varsin hellävaraista ja siinä käytetään toimivia kraniaalitekniikoita. Nämä tekniikat käyttävät hyväkseen kehon omia syviä liikkeitä, joita on muun muassa kallon luissa, ristiluussa lantiossa, keskushermostossa, aivokalvoissa ja selkäytimessä sekä koko keskushermostossa. Kraniaalisesti hoidettaessa kehoa saatetaan pienen pienellä kosketuksella kohti normaalitilaa ilman kivun tuottamista.

Huomaathan, että vauvojen hoito kestää kehon pehmeyden ja herkkyyden vuoksi vain lyhyen aikaa. Tuntiin, joka hoidolle varataan, sisältyy runsaasti aikaa esimerkiksi imettämiselle, vaipanvaihdolle, pukeutumiselle ja muulle vauvan elämään kuuluvalle.

Vastaanotollamme on lapsia varten leluja ja saniteettitiloissa potta sekä hoitopöytä. Tervetuloa! Tästä pääset ajanvaraukseen.

DSC_7304