Syvärentoutus äänimaljoilla

Syvärentoutushoito äänimaljoilla eli tiibetiläinen äänimaljahoito

Stressaako? Anna syvärentoutuksen tuoda iloa ja lepoa arkeesi! Äänimaljahoito on kokonaisvaltainen syvärentoutusmenetelmä. Sen vaikutus perustuu ääniaaltoihin ja resonanssiin. Kun maljaa napautetaan iskimellä, malja alkaa värähtelemään ja ääni resonoi kehon jokaisessa solussa. Äänimaljaa soittaessa kehomme vesimolekyylit alkavat värähdellä harmonisesti ja se saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään. Tällä äänivärähtelyllä saavutetaan alueita, joihin sormilla ei päästä käsiksi. Äänimaljahoitoa voidaan käyttää myös apuna hieronnassa ja fysioterapiassa, koska vaikutus ulottuu solutasolle asti.

Päivän aikana otamme vastaan valtavan määrän erilaisia ärsykkeitä. Kiireen ja melun vastapainona on tärkeää löytää keinoja rentoutumiseen. Äänimaljahoito sopii, jos koet olosi stressaantuneeksi ja kaipaat rauhoittumista, koet ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi tai kaipaat yhteyttä sisäiseen ääneesi. Äänimaljahoidot laskevat stressitasoa ja auttavat nukahtamaan helpommin. Hoitoon varataan aikaa 60 minuuttia ja itse hoidon kesto on noin 45 minuuttia. Äänimaljahoito voidaan tehdä myös osana hierontaa, jolloin saadaan hieronnalle syvempi vaikutus.

Hoidon aikana äänimaljat asetetaan keholle ja viereesi. Hoito tehdään vaatteet päällä. Hoidon aikana asiakas vaipuu siihen olotilaan, joka kehossa vallitsee juuri ennen nukahtamista eli rauhoittavan unen ja valvetilan rajamaasto. Hoidon aikana on myös mahdollista vaipua hetkellisesti syvään uneen. 45 minuutin äänimaljahieronnan vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta.

Äänimaljarentoutusta voi tehdä myös ryhmälle. Tämä sopii hyvin esimerkiksi työpaikan virkistystoimintaan ja Tyhy-päiviin. Ryhmälle järjestettävässä äänimaljarentoutuksessa osallistujat makaavat alustalla tai voivat halutessaan istua ja kuuntelevat maljojen harmonisia ääniä. Ryhmärentoutuksissa maljoja ei aseta keholle.

Tiedustelut äänimaljahoitoihin ja -rentoutukseen liittyen Karoliina Anttoselta p. 0504136882