Tunne- ja vuorovaikutuskurssit, Toimiva Perhe

Onni & hoiva tarjoaa seuraavia vuorovaikutuskursseja:

 • Toimiva Perhe
 • Toimiva Vuorovaikutus
 • Ihana perhe
 • Lasten mindfulness
 • Yksityiskonsultaatio vuorovaikutuksesta, johon ajan voi varata numerosta 044 719 1708 tai info-sähköpostista. Konsultaation hinta on 100 €/ tunti (sis. alv 24 %)

* Huomaa myös Elina Kauppilan kirjat Huomaa hetki perheessä – vanhemman tunnetaitokirja,  Kamalan ihana päivä ja Ihana perhe – tietoisen vanhemmuuden ABC

TOIMIVA PERHE

Toimiva Perhe on yhdysvaltalaisen psykologin ja kouluttajan Thomas Gordonin kehittämä tutkittu ja vuosikymmenten kokemuksella kehitetty vanhemmuustaitojen kurssi. Gordon on ollut luomansa käytännön rauhanmetodin ansiosta kolmesti ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Toimiva Perhe -kurssilta saat työkaluja arkeen ja ymmärrystä siitä, miksi lapsi toimii niin kuin toimii ja toisaalta, miksi itse toimit niin kuin toimit. Opit tunnistamaan ja viestimään omat tarpeesi. Kun vanhempien tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat kunnossa, kehittyvät myös lasten taidot.

Kokonaisuus kestää 24 x 45 min ja se jakautuu tyypillisesti neljälle viikonlopulle. Kurssille voi osallistua vanhempi yksin tai yhdessä useampi vanhempi. Myös esimerkiksi isovanhemmat, kummit ja päiväkodin työntekijät sekä muut lasten kanssa läheisesti tekemisissä olevat ovat kokeneet kurssin kovin hyödylliseksi. Tehtävät tehdään yksin, pareittan muiden kurssilaisten kanssa ja pienryhmissä. Kurssille tullakseen perheen ei tarvitse edustaa tavallisinta ydinperhettä.

Kurssista ja siihen liittyvästä metodista ja filosofiasta voi lukea lisää muun muassa täältä.

Toimiva Perhe -kursseja ohjaan yhteistyössä muun muassa näiden tahojen kanssa: MLL Järvenpää, MLL Jätkäsaaren/Ruoholahden yhdistys, MLL Pihjalamäki, MLL Tapaninkylä, MLL Puistola, MLL Pakila, MLL Seinäjoki, MLL Lapin piiri (ROI), Liekku ry (Oulu), Joensuun Perheentalo, Tampereen Napapiiri ja Lapsis ry (Pori). Jos haluat alueellesi kurssin, voit lähestyä esimerkiksi MLL:n paikallisjärjestöä tai Pelastakaa Lapset ry:n osastoon yhteistyöstä!

Tykkää Ihana perhe -sivusta Facebookissa. Saat sivulta vanhemmuuteen liittyviä vinkkejä ja tietoa.

Tilauskursseista sovitaan erikseen – ota yhteyttä!

TOIMIVA VUOROVAIKUTUS

Kurssi kestää 12 tuntia ja se on tarkoitettu aikuisten välisten vuorovaikutustilanteiden helpottamiseksi.

Kurssilla opetellaan muun muassa minäviestien lähettämistä, ristiriitatilanteiden ratkontaa ja aktiivista kuuntelua yhdysvaltalaisen psykologin, kouluttajan ja tutkijan Thomas Gordonin kehittämien periaatteiden pohjalta. Gordon on kirjoittanut muun muassa tunnetut kirjat nimeltä Toimiva perhe ja Toimiva koulu. Kurssilla tehdään paljon käytännön harjoituksia ja pohditaan yhdessä erilaisia tilanteita.

Toimiva vuorovaikutus -kurssi maksaa 200 € / osallistuja (sis. alv. 24 %). Ilmoittaudu mukaan osoitteessa info@onnijahoiva.fi tai numeroon 044 719 1708. Huom. maksu- ja peruutusehdot.*

IHANA PERHE

Ihana perhe -kurssilla paneudutaan rakentavaan vuorovaikutukseen, tyypillisimpiin arjen haasteisiin ja opetellaan mindfulnessin perusteet sekä lapsille että aikuisille. Tällä kurssilla kantava teema on jaksaminen, lempeys ja kunnioitus ja se, miten voimme osoittaa näitä sekä itseämme että läheisiämme kohtaan.

Kurssi kestää 12 x 45 min, joka jakautuu tyyppillisimmin kolmelle arki-illalla tai viikonlopun päivälle.

Kurssin kolme kertaa (yht. 12 x 45 min) keskittyvät vanhemmuuteen, vuorovaikutukseen ja tietoiseen läsnäoloon. Kurssin hintaan sisältyy Elina Kauppilan kirja Kamalan ihana päivä.

Hinta on 195 €/osallistuja tai 295 €/pariskunta (sis. alv 24 %). Ilmoittautua voi info@onnijahoiva.fi-osoitteeseen tai puhelimitse 044 719 1708. Kurssi järjestetään Onni & hoivassa Vallilassa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Huom. maksu- ja peruutusehdot.*

LASTEN MINDFULNESS

Lasten mindfulness-kursseille tullaan vanhemman kanssa. Pienillä ja hauskoilla harjoituksilla paneudumme aistihavaintoihin, hengitykseen ja siihen, mikä on totta juuri nyt. Tämä on olennainen taito siirtää arkeen ja stressaaviin tilanteisiin.

Lasten mindfulness-kurssi kestää 4 x 45 min ja sisältää vaihtuvia harjoituksia, jotka tehdään yhdessä aikuisen kanssa. Hinta on 27 €/kerta vanhempi + lapsi -parilta tai 105 € kaikki neljä kertaa. Ilmoittaudu osoitteeseen info@onnijahoiva.fi tai numeroon 044 719 1708.

Huomaa myös Elina Kauppilan lasten mindfulness-kirja Kamalan ihana päivä!

Kursseista ja kouluttajasta sanottua:

 • “Pidin erityisesti tiiviistä ryhmästä, keskusteluista, rytmistä, itse asiasta. Ohjaaja oli empaattinen, asiantunteva, mukava, avoin. Erinomainen kaikin puolin. Koen saaneeni paljon hyödyllisiä työkaluja arkeen, etenkin muttei pelkästään lasten kanssa. En ole enää omien hermojeni ja reaktiivisuuteni vanki vaan kykenen suhtautumaan kärsivällisesti ja rakentavasti useimpiin tilanteisiin. Kiitos!”
 • “Konkreettiset harjoitukset avasivat silmiä. Ilmapiiri oli ihana. Pidin siitä, että kurssilaisia kuunneltiin, voi jakaa kokemuksia. Tuntuu, että sain voimavaroja!”
 • “Ohjaaja oli loistava, kokenut ja yleisön tarpeet huomioonottava.”
 • “Sain kurssilta paljon hyödyllisiä taitoja. Kurssin vetäjä oli ihana ja taitava.”
 • “Kurssilla hyvää oli hyödyllisten uusien työkalujen saaminen, keventävät harjoitukset, ihana ohjaaja.”
 • “Minua yllätti, miten monia asioista voi vuorovaikutuksessa parantaa harjoittelemalla! Tiettyihin kaavoihin ei siis tarvitse kangistua.”
 • “Hienoa oli konkretia ja ylipäätään kurssin sisältö. Näitä asioita pitäisi opiskella pienestä pitäen!”

Täällä on blogikirjoitus erään Toimiva Vuorovaikutus -kurssin käyneen kokemuksista.

Täällä taas Toimiva Perhe -kurssista kirjoitettua.

*Maksu- ja peruutusehdot: Kurssit maksetaan ennen kyseisen kurssin alkua. Peruttaamatta jääneestä osallistumisesta peritään kurssin hinta kokonaisuudessaan. Mikäli osallistuja peruuttaa vähintään 14 päivää ennen kurssin alkua, palautetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Samoin sairastapauksissa lääkärintodistuksella kompensoidaan koko maksu.